zondag 12 februari 2012

Tips voor stoken met CV

Centrale verwarming

Een cv-ketel op gas zorgt voor een comfortabele verwarming tegen redelijke kosten. Ook geeft zo'n ketel weinig luchtvervuiling. Het type hr-107 heeft het hoogste rendement en verlaagt uw energierekening. De investering verdient u snel terug.
Ongeveer de helft van het energiegebruik van een huishouden gaat op aan verwarming. Dat merkt het milieu: huisverwarming zorgt voor tien procent van alle Nederlandse CO2-uitstoot. Minder stoken vermindert de milieubelasting en verlaagt de energierekening; regelmatig onderhoud van het verwarmingssysteem zorgt voor meer comfort. Goed gebruik van thermostaten helpt om efficiƫnter, zuiniger en goedkoper te stoken.

Tips

  • Gebruik een kamer- of klokthermostaat om uw huis op de gewenste temperatuur te houden zonder teveel te stoken.
  • Plaats thermostaatkranen op alle radiatoren, behalve die in de kamer waar de thermostaat hangt; dat bespaart energie en kosten.
  • Schaf een cv-ketel aan met hoog rendement (hr), dat maakt echt verschil. Als alle conventionele ketels in Nederland worden vervangen door hr, bespaart dat honderden miljoenen kilo's CO2-uitstoot.
  • Benieuwd of een nieuwe cv-ketel iets voor u is, vraag dan advies op maat op www.verwarmingswijzer.nl.
  • Laat uw cv-ketel jaarlijks controleren. Een goed werkende ketel heeft minder kans op storingen.
  • Isoleer en ventileer uw woning goed, zodat u efficiĆ«nt verwarmt. Zie Isoleren.
  • Wat voor cv-ketel u ook heeft, een thermostaat biedt altijd voordelen. Deze houdt de woning op een ingestelde temperatuur en schakelt de verwarmingsketel automatisch uit als de gewenste temperatuur is bereikt. Het wordt daardoor niet te warm en u betaalt nooit te veel stookkosten.

/Domeinen/Algemeen/Images/Onderwerp/Centrale_verwarming.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten