donderdag 16 februari 2012

Investeringen in energiebesparing verdienen zichzelf terug.

Waarom investeren in energie besparen

Energiebesparing verlaagt de energierekening en dus de vaste lasten. Het wooncomfort van de huurwoning stijgt bovendien door energiebesparende verbeteringen. Ook het klimaat heeft er baat bij, want de CO2-uitstoot van een huishouden daalt door energiebesparing; en dat vermindert klimaatverandering.

(Bijna) gratis energiebesparing

Energie besparen kan al met eenvoudige maatregelen, zoals de verwarming een graadje lager zetten, en zuinig zijn met warm water. Vele kleine beetjes zorgen jaarlijks voor een flinke kostenbesparing.
Investeringen kunnen ook beperkt zijn tot enkele tientjes: schaf bijvoorbeeld Spaarlampen of een spaardouche aan.
Grotere structurele besparingen behaalt u met maatregelen waarvoor u eerst kosten moet maken. U kunt bijvoorbeeld dubbel glas nemen, een zuinige verwarmingsketel kopen of een zonneboiler laten installeren.

Subsidie, leasen en huren

Informeer bij de gemeente, de provincie en uw energieleverancier naar lokale acties, subsidies of leningen voor energiebesparende maatregelen in huurwoningen.

Zonneboiler huren of leasen

Als u een zonneboiler wilt, overweeg dan de mogelijkheden van leasen of huren. Bij leasen betaalt u gedurende een periode maandelijks een vast bedrag; uiteindelijk bent u dan eigenaar van de zonneboiler. Zonneboilers zijn ook te huur, maar dan wordt u geen eigenaar.
Benieuwd of een zonneboiler past bij uw woning en uw situatie? Vraag gratis Advies op maat, zie Zonneboiler kiezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten