vrijdag 12 oktober 2012

Biologische Deal v/h weekend: Bio-katoenen flanellen nachthemd

Biologische Deal v/h weekend: Bio-katoenen flanellen nachthemd

www.duurzaamvoorminder.nl

Biologische Deal v/h weekend: Bio-katoenen flanellen nachthemd
   
Aanbieding !
14,97 €
29,95 €
(prijs verlaagd met 50 %)
Super behaaglijk flanellen nachthemd, geborsteld aan de binnen- en buitenkant met klassieke ruit. gemaakt van 100% gecertificeerd biologisch geteeld katoen, dus hypo-allergeen. Maten M/L en L/XL.

Biokatoen is een sociaal en ecologisch alternatief. De boeren gebruiken geen kunstmest, bestrijdingsmiddelen of ontbladeringsmiddelen. In plaats daarvan telen ze de katoen volgens natuurlijke teeltmethoden zoals wisselbouw, plantenextracten en insecten. In tegenstelling tot de gebruikelijke katoenteelt is de teelt van biokatoen niet schadelijk voor mens en milieu. Ook is de kleding vrij van schadelijke stoffen, omdat het is gekleurd met verf waarin geen zware metalen voorkomen: de ideale oplossing voor een gevoelige huid.
Bij conventioneel katoen raakt de bodem te snel uitgeput door het veelvuldig gebruik van bestrijdingsmiddel en monoteelt. Voor de teelt van biokatoen daarentegen tracht men het natuurlijk evenwicht tussen mens en natuur te herstellen door het toepassen van onder andere:
- Wisselteelt (afwisselend: katoen, sojabonen, maïs en tarwe). Zo vindt de katoenplant opnieuw alle voedingselementen in een goed uitgebalanceerde grondstructuur.
- De toepassing van botanische plantenextracten: met bijvoorbeeld de extracten van het zaad en de bladeren van de Neem-boom wordt ongedierte bestreden.
- Schadelijke insectenpopulaties worden ook ingetoomd door het inschakelen van andere gunstige insecten predatoren, zoals het lieveheersbeestje of de gaasvlieg. Ook krijgen de katoenboeren inzicht in de levensloop van schadelijke insecten en wanneer en hoe ze deze het beste kunnen bestrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten