woensdag 2 mei 2012

Duurzame Aanbieding van de dag: Openluchtmuseum EIndhoven met de trein

www.duurzaamvoorminder.nl

Duurzame Deal van de Dag

Duurzame Deal van de Dag
 
 
  Aanbieding !
20,00 €

OpenluchtMuseum

In Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven komt de geschiedenis tot leven. Het museum bestaat uit unieke reconstructies van het dorpje ‘Eversham’ uit de ijzertijd (750 – 50 vóór Christus), een hoeve van rond het jaar 1000 en het middeleeuwse stadje ‘Endehoven’ (1250 – 1600 na Christus). Alle gebouwen en hun ‘verhalen’ zijn gebaseerd op vondsten uit de Kempen of Eindhoven.
Kijk & doe mee!
Tijdens weekenden en vakanties komt het museum tot leven en nemen de bewoners van Eversham en Eindhoven je mee terug in de tijd. Ervaar hoe men destijds leefde in de Kempen en Eindhoven, welke kleding de mensen droegen, wat voor werk ze deden en luister naar hun verhalen. Maar vooral: doe zelf mee met de bezigheden van vroeger! De ene week help je de middeleeuwse kaarsenmaker en dompel je je eigen kaars. Een andere keer probeer je de boomstamkano uit of bak je een koek boven een vuurtje.  En wie heeft wel eens vuur gemaakt met een vuursteen? Elk weekend staat er een andere activiteit, thema of demonstratie op het programma.
Meivakantie: Doeweek kinderkokkerellen
2000 jaar geleden waren er nog geen fornuizen, ovens, magnetrons en supermarkten. Hoe kwam je dan aan je eten en drinken? En hoe werd dit klaargemaakt? Tijdens de meivakantie ontdek je het tijdens de doe-week: Kinderkokkerellen. Ga zelf aan de slag met graan malen, deeg kneden, kruiden zoeken, vuur maken en nog veel meer. Smakelijk eten!

  • De tickets zijn te gebruiken t/m 31 mei 2012
  • Actie geldt tegen inlevering van voucher aan de kassa
  • Maximaal 1 persoon per ticket
  • Niet geldig in combinatie met andere acties/aanbiedingen of voor geld inwisselbaar
  • Deze aanbieding bevat een e-ticket Dagretour van NS, geldig op maandag t/m vrijdag na 9.00 uur, in het weekend de hele dag en is alleen geldig i.c.m. de ticket(s) van dit uitje
  • Let op: de e-ticket Dagretour van NS is niet geldig in treinen van Arriva, Connexxion, Veolia en Syntus


Inclusief:

NS e-ticket Dagretour 2e klas, Railrunner en inclusief entree Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven en meedoen aan de doe-activiteiten.
De tickets zijn te gebruiken in de periode t/m 31 mei 2012.
Kijk voor aanvullende voorwaarden onder het tabblad “voorwaarden”.

Exclusief:

De e-ticket Dagretour van NS is enkel geldig in treinen van NS, niet in treinen van Veolia, Arriva, Connexxion en Syntus.
Vervoer vanaf het station tot de locatie van het uitje is niet inbegrepen. Kijk onder het kopje "Bereikbaarheid per OV" voor meer informatie en raadpleeg voorafgaand aan de reis www.ns.nl of www.ov9292.nl.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 11.00 - 17.00 uur
De meivakantie is van 28 april t/m 6 mei.

Bereikbaarheid per OV:

Vanaf station Eindhoven Centraal neem je Buslijn 19 richting Màxima Medisch Centrum, halte Camphuysenstraat. Steek de Boutenslaan (rondweg) over en ga linksaf. Ca. 10 minuten lopen.
Of je neemt Buslijn 171 richting Dommelen / Valkenswaard of buslijn 172, richting Lommel. Halte Boutenslaan, loop een stukje terug en ga linksaf, de Boutenslaan (rondweg) op. Ook dit is ongeveer 10 minuten lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten