dinsdag 26 november 2013

Duurzame Deal van de Dag: Mayavakantie Mexico

Duurzame Deal van de Dag: Mayavakantie Mexico

Bestel vandaag op www.DuurzaamVoorMinder.nl

 Aanbieding !
1 035,72 €
1 644,00 €
(prijs verlaagd met 37 %)
In Playa del Carmen combineert u een ontspannen strandvakantie met de mogelijkheid kennis te maken met de Maya-cultuur van Yucatán.
In de omgeving is genoeg te doen voor liefhebbers van cultuur en natuur. Maak bijvoorbeeld een excursie naar de spectaculaire Maya-tempel van Chichén Itza. Duikliefhebbers kúnnen het niet beter treffen, want het Grote Maya-rif ligt hier dicht bij de kust. U kunt zelfs in Playa del Carmen een duikbrevet (PADI) halen. Het is ook leuk om zelf op ontdekkingstocht te gaan in het binnenland.
Playa del Carmen ligt in het oosten van Yucatán, op circa 59 km van de luchthaven Cancún. Voor de kust liggen verschillende eilandjes zoals Cozumel. Playa del Carmen is uitstekend geschikt voor mensen die houden van een authentieke sfeer, mooie stranden en vele bezienswaardigheden in de omgeving.
Chichén Itzá was één van de belangrijkste steden van de Maya’s en is nu één van de belangrijkste attracties van Yucatán. De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt hier onder meer de beroemde piramide van Kukulcán bekijken. Dit is één van de best bewaarde Maya-tempels. Ook vindt u in Chichén Itzá de schedelmuur, waar de Tolteken de hoofden van hun verslagen vijanden opzetten. U kunt er met de bus naartoe, reken wel op een reistijd van ongeveer 2 á 2,5 uur.
Yucatán is een populaire bestemming voor duikliefhebbers. Voor de kust van Mexico, Belize, Guatemala en Honduras loopt namelijk een koraalrif met een lengte van meer dan 900 km: het Grote Maya-rif. Na de Great Barrier Reef is de Great Maya Reef het grootste koraalrif ter wereld. Vanuit veel plaatsen, onder andere Cancún en Playa del Carmen, kunt u hier gaan duiken of snorkelen.
De best bewaarde en gerestaureerde Maya-stad is Uxmal, in het westen van het schiereiland. Uxmal was het religieuze centrum van de Maya’s. Hier zijn veel prachtig bewaard gebleven tempels, rijk gedecoreerde paleizen en een grote piramide te vinden. De ligging in een bosrijk en heuvelachtig gebied maakt de stad extra mooi.
Tulum is een oude Maya-stad aan de Mexicaanse oostkust. Het is het enige Maya-complex dat direct aan zee licht. Vanuit de tempels kijkt u uit over de oceaan. De stad is geheel ommuurd en er staan verschillende tempels. Op veel van de tempels zitten leguanen te zonnen. Tulum ligt op ongeveer 1,5 uur met de bus vanaf Playa del Carmen.
U verblijft met vol pension in Hotel Sandos Caracol Eco Resort & Spa.
Vertrek vanuit Amsterdam Schiphol op 2 december. Terugreis 10 december.  Prijs op basis van twee personen. Eenpersoonskamers beschikbaar tegen meerprijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten